Denia din Sfânta și Marea Joi în biserica Parohiei Sfinții Martiri Brâncoveni din Giurgiu

Miercuri, 8 aprilie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvărșit Denia din Sfânta și Marea Joi în biserica Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din mun. Giurgiu.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, în cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Chiriarhul a evidențiat înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice rostite în cadrul Sfintei Slujbe. În această zi, a arătat Preasfinția Sa, Biserica face pomenire de patru lucru: Sfânta spălare a picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, Rugăciune din Grădina Ghetsimani și prinderea Domnului. Prin Sfânta spălare Mântuitorul îi învață pe ucenici cea mai de preț învățătură – smerenia, prin care să ajungă la desăvârșire. Iar din nespusa Sa bunătate, Hristos dă ucenicilor, și prin ei tuturor oamenilor, darurile Sale, și nu numai darurile, ci Însuși pe Sine prin instituirea Sfintei Euharistii, pentru a fi pururea uniți cu El, ca să ne sfințească și să ne îndumnezeiască.

Credincioși prezenți au primit icoane cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…