Denia celor 12 Evanghelii la Giurgiu

În Joia Mare (28 aprilie 2016) la Catedrala Episcopală din Giurgiu, Slujba Deniei celor 12 Evanghelii a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Episcopiei.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a explicat înţelesul celor 12 pericope evanghelice care vorbesc despre sfintele, mântuitoarele şi înfricoşătoarele Pătimiri ale lui Hristos, subliniind că ele arată îndelunga răbdare a Domnului nostru Iisus Hristos care ne-a răscumpărat pe noi din „blestemul legii cu scump Sângele Său”.

Prin jertfa Sa de pe Cruce prin care a plătit pentru noi, ne-a iertat şi ne-a împăcat cu Dumnezeu, ne-a dăruit iertarea păcatelor, biruinţă asupra uneltirilor diavolului şi asupra răutăţii, eliberare de osânda cea veşnică, sfinţirea, posibilitatea îndumnezeirii firii noastre omeneşti şi dobândirea vieţii veşnice. În Joia Patimilor, a mai arătat Chiriarhul nostru, îngenunchem la picioarele crucii, în mijlocul bisericii, şi ne aducem aminte de cuvintele Sf. Ap. Pavel: „S-a dat pe Sine însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi” (I Tim. II, 6).

Credincioșii prezenți au primit icoane cu scena punerii în mormânt a Domnului nostru Iisus Hristos și Pastorala Chiriarhului Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente