Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

În Săptămâna Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos, în Joia Mare – 09 aprilie 2015 – , Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muscelului a oficiat slujba Deniei celor 12 Evanghelii la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, potrivit eparhiaargesului.ro, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că: De la Intrarea în Ierusalim şi până în ziua de joi, Iisus Hristos a învăţat în templu şi în casa retrasă din Betania mai ales. Acum, ucenicii au auzit din gura lui Iisus cele mai puternice cuvinte despre Împărăţia lui Dumnezeu, despre moartea Sa, despre Învierea din mormânt, despre întâlnirea în Galilea, despre plecarea la Tatăl Său Ceresc unde va pregăti loc pentru fiecare!

Plecarea cea mare, pe care cu grijă părintească dorea să fie înţeleasă de ucenicii Săi, a pecetluit-o cu Cina cea de Taină lăsată ca Testament veşnic care se oferea omenirii prin Sfânta Liturghie, adică Trupul Lui şi Sângele Lui, ca să fie pururea cu noi şi întru noi prin Sfânta Împărtăşanie.

Comentarii Facebook


Știri recente