Denia Canonului Sf. Andrei Criteanul, la Catedrala din Severin

Luni, 23 martie 2015, credincioșii severineni au luat parte în număr mare la Denia Canonului Sf. Andrei Criteanul, oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Slujba a avut loc în Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin. Alături de Preasfinția Sa s-au aflat preoții sfântului lăcaș de închinare. Răspunsurile stranei au fost date de grupul psaltic “Sf. Nicodim”, condus de Cătălin Cernătescu.

Dacă în primele zile ale Postului Sfintelor Paști Canonul Sf. Andrei s-a citit în patru părți, de această dată, la utrenia de luni seara el a fost citit integral. Împreună cu Preasfințitul Nicodim, preoții Catedralei au intonat în duh de umilință recitativele liturgice unice în imnografia Bisericii Ortodoxe.

„Cele peste 250 de tropare alcătuite de Sf. Andrei au fost precedate de stihul Miluiește-mă, Dumnezeule, miluiește-mă!, un strigăt de pocăință al omului conștient de căderea în păcat. Drept-slăvitorii creștini vor mai participa în această săptămână la slujba Pavecerniței Mari cu Litie, care se va săvârși marți seara pentru praznicul Bunei Vestiri, și la utrenia și Sf. Liturghie de miercuri, 25 martie”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

De asemenea, vineri seara, pe 27 martie, la o zi după odovania praznicului Maicii Domnului, se va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri.

Comentarii Facebook


Știri recente