Denia Canonului Celui Mare la Giurgiu

Luni, 23 martie, în Săptămâna a V-a a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârşit slujba Canonului cel Mare în Catedrala Episcopală ,,Adormirea Maicii Domnului” și ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din mun. Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinia Sa a a explicat semnificaţia duhovnicească a pocăinţei care înseamnă naşterea din nou, naştere din apă şi din Duh, de care îi vorbea Mântuitorul lui Nicodim (Ioan II 3-6). Prin pocăinţă omul păcatului, legat de patimile sale, iese la lumină, spre o viaţă independentă faţă de acelea. De asemenea, Preasfinţia Sa a evidenţiat şi valoarea duhovnicească a rugăciunii arătând faptul că începând urcuşul său duhovnicesc, omul îşi pune în valoare toate posibilităţile fiinţei sale, şi, la început, el va antrena mai întâi materialul, trupul său, fără să uite scopul final al rugăciunii, şi anume acela al sălăşluirii ei definitive în inimă, în planul spiritual al umanului, şi alipirea acestei rugăciuni curate de Dumnezeu, Care o va face desăvârşită.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului ,,Teoctist Patriarhul” din Giurgiu, dirijat de Pr. Prof. Grigorescu George Sebastian.

Comentarii Facebook


Știri recente