Demonizarea este o boală a sufletului, spune Episcopul Andrei

„Demonizarea este o boală a sufletului; acolo se instalează diavolul și îi schimbă personalitatea omului, îl rupe de societate”, a spus Episcopul Covasnei în cuvântul rostit duminică la Catedrala din Miercurea Ciuc.

Ierarhul a vorbit despre puterile întunericului, deoarece textul evangheliei duminicale a făcut referire la vindecarea demonizatului din oraşul Gherasa.

Preasfinţia Sa a evidenţiat dezumanizarea la care a fost supus cel demonizat şi a precizat că „dormea în morminte acolo unde este împărăția fricii”.

În momentul în care Domnul îi porunceşte diavolului să iasă din om, se întâmplă un lucru minunat, deoarece demonul mărturiseşte dumnezeirea lui Hristos.

„Iisus Hristos ca Dumnezeu adevărat le poruncește să iasă din om și să intre în porci, iar porcii se aruncă în mare. Sfântul Ioan Hrisostom spune că Hristos a îngăduit să intre în turma de porci pentru a arăta că la Judecata de apoi, demonii vor fi trimiși în adâncul iadului după cum porcii au fost aruncați de către demoni în adâncul lacului”.

Părintele Episcop Andrei a făcut referire şi la cel vindecat, explicând faptul că Hristos Domnul l-a trimis ca misionar în lume.

 „Doctorul doctorilor nu l-a primit pe vindecat în grupul  care îl însoțea ci a dat o altă formă de misiune – apostolat în familie, acolo îl trimite să spună: „Cât bine ți-a făcut ție Dumnezeu?” (Luca 8; 39). Așa ne vrea Hristos, apostoli în familiile noastre și în societatea în care trăim”.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Catedralei Episcopale „Pocrov”.

Foto credit: Episcopia Covasnei

 

Comentarii Facebook


Știri recente