Delegație de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad și eveniment cultural la Liceul Românesc din Giula

Joi, 22 martie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a primit la Reședința Episcopală din Giula o delegație din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de Domnul Eugen Gagea, Decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie, Educație Fizică și Sport, din care au mai făcut parte Domnul Virgiliu Jireghie, Profesor în cadrul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative și Domnul Profesor Horia Truță, eseist și critic literar.

Cu acest prilej, pentru biblioteca Episcopiei au fost donate numeroase cărți editate de către această Universitate, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În aceiași zi, la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, delegația universitară din Arad a oferit elevilor și cadrelor didactice un frumos eveniment cultural prin vernisarea expoziției de fotografii aparținând Domnului Profesor Virgiliu Jireghie, care au fost surprinse în timpul realizării filmului „Pădureanca” și prin șezătoarea literară organizată pentru copiii participanți la orele de cultură și civilizație românească. Imaginile prezentate au adus în fața publicului atmosfera de altă dată a satului românesc, precum și frumoasele costume populare și obiceiuri românești. Au fost prezentate, de asemenea, mai multe volume științifice și albume editate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, care au fost ulterior donate pentru biblioteca Liceului.

La vernisarea expoziției au fost prezenți Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, Domnul Consul General Călin Cămărășan, Doamna Maria Gurzău Czegledi, Directoarea Liceului, reprezentanții celor două publicații românești din Ungaria: „Foaia Românească” și „Cronica”, alte cadre didactice și numeroși elevi. Domnul Decan Eugen Gagea a anunțat și faptul că pentru absolvenții din acest an ai Liceului, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va oferi 10 burse de studii.

Evenimentul cultural de la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula se înscrie în cadrul bunelor relații de colaborare între cele două instituții de învățământ menționate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…