Degeaba posteşti, dacă nu te întorci la simplitate: Episcopul Maramureşului

Postul nu îndeamnă doar renunţarea la mâncărurile de origine animală. „Dacă ar fi doar atât, ar fi o dietă medicală”, a afirmat duminică Preasfinţitul Părinte Iustin al Maramureşului şi Sătmarului.

„În post trebuie să începem să iubim şi să iertăm, spune Mântuitorul. Degeaba posteşti, dacă nu te întorci la simplitate. Postul trebuie să înceapă cu iertarea şi iubirea, să fie făcut cu smerenie multă, cu umilinţă, ca o datorie de suflet pentru Părintele nostru cel Ceresc. Postul nu-i o condiţie pentru mântuire, dar este o cheie care deschide uşa Împărăţiei lui Dumnezeu”, a spus ierarhul în predica de la Catedrală.

Episcopul Iustin i-a îndemnat pe toţi românii să postească şi să se roage ca „Dumnezeu să ne dăruiască din nou libertatea şi normalitatea”.

„Haideţi, noi, creştinii, să punem rugăciune lângă rugăciune, haideţi să postim toţi românii, pentru că postul creştinilor este ofranda adusă lui Dumnezeu Tatăl pentru întreaga umanitate, ca să ierte păcatele şi să ne dăruiască viaţă plină şi creştină, ferită de încercări şi de primejdii, şi viaţa cea veşnică, dar şi Învierea Sfântă şi luminată pe care o aşteptăm”, a spus ierarhul în cuvântul rostit la Catedrala din Baia Mare.

Preasfinţia Sa a reamintit că postul este o călătorie duhovnicească pe care o realizăm împreună cu Hristos.

„Mântuitorul stă la uşa inimii noastre şi aşteaptă să-i deschidem, să mergem cu El în această călătorie duhovnicească, la sfârşitul căreia, deşi va fi una cu osteneală, cu nevoinţă, cu silinţă, cu acceptarea unor privaţiuni, vom vedea slava Crucii şi a Învierii”.

Ierarhul a oficiat duminică, 14 martie 2021, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente