Decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu: Avem datoria de a continua moștenirea academică lăsată de Pr. Mircea Păcurariu

„Avem datoria de a mărturisi cine a fost părintele profesor Mircea Păcurariu, să ducem mai departe moştenirea sa, pasiunea deosebită pentru studiu, slujirea la sfântul altar, crearea unei şcoli de cercetare, pentru că părintele profesor lasă în urma sa o adevărată şcoală de cercetare în domeniul istoriei bisericeşti”, a spus părintele Daniel Buda la slujba de priveghi oficiată vineri pentru Părintele Mircea Păcurariu.

Slujba din catedrala sibiană a fost prezidată de Arhimandritul Ioachim Tomoiagă, Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului.

„Şi mai avem o datorie”, a adăugat Decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu.

„A lăsat în urma sa o operă imensă. Nu este pentru nimeni din Biserica Ortodoxă Română un secret că părintele Mircea Păcurariu va rămâne în istorie ca cel mai mare istoric bisericesc al secolului al XX-lea. A lăsat destui ucenici şi a lăsat destule teme de cercetare deschise, astfel încât opera sa fecundă să rodească prin cercetarea ucenicilor  săi.”

Joi seară, după slujba Vecerniei, va fi oficiată o nouă slujbă de pomenire, iar vineri, după Sfânta Liturghie, la ora 10.00, va fi oficiată slujba de prohodire.

Părintele Academician Mircea Păcurariu a trecut la Domnul în dimineața zilei de miercuri, 13 ianuarie, la ora 07:41.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente