De Ziua Femeii, voluntarii CMN au dăruit flori și cântece la Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie”

De Ziua Internațională a Femeii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au oferit  flori și scurte momente artistice pacienților și personalului de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Alături de voluntari au participat Adriana Ene, realizatoarea emisiunii „Bucuria Poveștilor” de la Radio Trinitas și Trinitas TV, și artista Sara Nukina. Adriana Ene a spus o poveste despre credință, iertare și dragostea de mamă, iar Sara Nukina a interpretat cântece în cinstea Maicii Domnului.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului le-au dăruit apoi tuturor câte un buchet de flori de primăvară, o iconiță cu Maica Domnului și ciocolată.

„Prin poveste și prin poezie am vrut să transmit mesajul încurajării”, a declarat Adriana Ene pentru Trinitas TV. „Să nu ne pierdem niciodată credința și nădejdea, pentru că toate sunt de la Dumnezeu și, oricât de greu ne-ar fi, acolo este tăria noastră”.

Artista Sara Nukina a afirmat: „M-am simțit extraordinar. Acești oameni, fiind trecuți prin viață, au mai multă experiență și au spus foarte frumos lucruri pe care nu știu dacă altcineva le poate spune”.

Bucuria întâlnirii a fost de ambele părți, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului: „Această comunitate de oameni deosebiți ne încarcă sufletește pozitiv, încât plecăm cu sentimentul că ei sunt cei care ne-au ajutat pe noi”.

Pentru Adriana Căruntu, directoarea centrului, acțiunea a fost o celebrare a vieții: „Suntem în Luna pentru viață deși, în mod paradoxal, mulți oameni își doresc să întrerupă viața”, a menționat ea la final.

„Ei bine, noi, aici, în acest centru, avem pacienți care au trecut prin chimioterapie, radioterapie și au luptat pentru fiecare zi din viață”.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor este singurul spital privat din București care aparține Bisericii Ortodoxe Române, serviciile fiind decontate aproape integral prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Foto credit: Voluntarii CMN

Comentarii Facebook


Știri recente