De Sfinții Mărturisitori Ardeleni, PS Visarion a vorbit despre legătura dintre Dobrogea și Ardeal

„Dobrogea are o legătură specială cu Ardealul”, a spus Episcopul Tulcii miercuri, de sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni.

Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal „Buna Vestire” din Tulcea. Cu acest prilej, ierarhul a mulțumit lui Dumnezeu și Sfântului Cuvios Visarion Sarai, unul din Sfinții Mărturisitori Ardeleni și ocrotitorul său spiritual.

În omilia sa, părintele episcop a vorbit despre valoarea jertfei făcute de acești sfinți pentru ortodoxia românească.

„Iată, Dobrogea are o legătură specială cu Ardealul, pentru că, în urmă cu aproape 200 de ani, ardelenii au trecut Carpații și au venit cu oile aici. Au adus în desagii lor, cum spunea atât de frumos Nicolae Iorga, și cărți de slujbă, și cărți de rugăciuni, dar și bucoavne și au adus cu ei dragostea față de credința noastră străbună”, a spus ierarhul.

Sfinții Mărturisitori Ardeleni „au întruchipat un îndemn la dragoste sinceră față de credința noastră ortodoxă, un îndemn la dreaptă făptuire și în același timp la dragoste față de pământul nostru românesc”, a declarat Preasfințitul Părinte Visarion pentru Trinitas TV.

După slujbă, Părintele Daniel Petre, parohul bisericii Buna Vestire – Paraclis Episcopal și Părintele Micu Bogdan, consilier administrativ-bisericesc, l-au felicitat pe Episcopul Tulcii de ziua de nume, iar ierarhul și-a exprimat recunoștința pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra credincioșilor din eparhie în cei peste 12 ani de când îi păstorește.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…