De Sfânta Cruce, în unele zone se merge cu agheasma la casele oamenilor: Recomandările Mitropoliei Banatului

Potrivit tradițiilor creștine, de Înălțarea Sfintei Cruci preoții din unele zone ale țării binecuvintează cu agheasmă pe credincioși și casele lor, cântând troparul „Mântuieşte, Doamne”. Întrucât această rânduială s-a păstrat și în parohii din Banat, Mitropolitul Ioan transimte un mesaj în care face recomandări privind desfășurarea ei în condiții de siguranță.

Mitropolia îndeamnă preoții să țină seama de situația specială în care ne aflăm și „să meargă numai la casele credincioșilor care solicită săvârșirea acestei rânduieli pentru familia și gospodăria lor”.

„Dat fiind faptul că autoritățile au prelungit starea de alertă, îndemnăm părintește preoții care-i vor vizita pe credincioși la casele lor, pentru a-i binecuvânta cu aghiasmă, să respecte cu strictețe îndrumările bisericești emise de către Sfântul Sinod, la data de 16 august 2020”.

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, iar noi, ca buni credincioși, avem datoria de a le apăra și cultiva cu responsabilitate în familie, în societate și în Biserică”, transmite Mitropolitul Banatului.

Vezi mesajul integral.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente