De Sf. Nifon, la Târgovişte vor fi premiaţi elevii merituoşi

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în zilele de 10 și 11 august 2020 vor avea loc la Târgoviște mai multe manifestări spirituale. 

Manifestările vor fi deschise luni, 10 august, ora 18:00, cu slujba Vecerniei Sfântului, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște.

Marţi, 11 august, credincioşii pot participa la sărbătoarea Sfântului Nifon începând cu ora 7.00, în incinta Mănăstirii Stelea din Târgoviște.

Tot marţi, IPS Nifon va premia 22 de elevi care au obţinut anul acesta media generală 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.

Potrivit Arhiepiscopiei Târgoviştei, toți credincioșii participanţi vor primi gratuit măști de protecție și vor avea la dispoziție dezinfectanți.

Sfântul Ierarh Nifon este primul sfânt canonizat pe teritoriul țării noastre. Moaștele sale au fost aduse de la Mănăstirea Dionisiu din Muntele Athos în Catedrala din Târgoviște în urmă cu un deceniu, iar capul şi mâna dreaptă a Sfântului Nifon se află din 1949 în Catedrala Mitropolitană din Craiova.

Foto credit: arhivă Basilica.ro


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente