De Schimbarea la Faţă a Domnului Patriarhul Daniel a liturghisit la Patriarhie

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală în ziua sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului.

Alături de Preafericirea Sa a slujit Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În omilia rostită cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre semnificaţiile sărbătorii, dar şi despre faptul că fiecare lăcaş de cult reprezintă un Tabor.

De asemenea, Preafericirea Sa a explicat de ce „sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului este o sărbătoare a luminării noastre”(mai multe info aici).

Schimbarea la Faţă a Domnului

Creștinii ortodocși sărbătoresc pe 6 august, Praznicul „Schimbării la Față” a Domnului. Este ziua în care Mântuitorul Hristos descoperă lumii că este Fiul lui Dumnezeu făcut om.

Pe Muntele Tabor, în fața a trei ucenici, Petru, Iacob și Ioan, Mântuitorul se arată într-o lumină supranaturală, împreună cu Moise și Ilie.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Aniversare: Zece ani de Arhiepiscopie la Roman

La împlinirea a 10 ani de la ridicarea Eparhiei Romanului şi Bacăului la rangul de Arhiepiscopie, liturghia din Catedrala eparhială a fost prezidată duminică de Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului. Omilia a fost rostită de Înaltpreasfinţitul…