De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Godoncourt invită românii din Franța la un weekend de rugăciune

Mănăstirea Godoncourt din estul Franței îi invită pe români la pelerinajul „În cinstea Maicii Domnului”. Românii sunt așteptați la mănăstire în zilele de 14 și 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

„La inițiativa Părintelui Vasile Somle, în fiecare an organizăm, la mănăstirea noastră, un pelerinaj pentru a sărbători împreună, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Maica Domnului este ocrotitoarea mănăstirii noastre”, au anunțat maicile pe Facebook.

În seara de 14 august va fi slujba Prohodului Maicii Domnului, iar a doua zi Sfânta Liturghie.

Cei care nu pot veni pe 15 august, sunt așteptați pe 22 august la Sfânta Liturghie.

Pentru ca maicile să pregătească primirea pelerinilor, doritorii sunt rugați să se înscrie la [email protected] sau să sune la numărul de telefon +33 7 67 78 60 17.

Mănăstirea de la Godoncourt este situată în estul Franței, în departamentul Vosges, la 350 km de Paris, 200 km de Strasbourg și la 100 km de Besançon.

Obștea este formată din trei maici și un preot slujitor. Mănăstirea, care a aparținut cândva unui ordin catolic, a fost preluată în 2002 de o obște monahală ortodoxă sârbă, de la care a fost achiziționată în 2015 de Mitropolia Română a Europei Occidentale.

La Mănăstirea Godoncourt funcționează și Proiectul „Punctul pentru Viață”, prin care se oferă cazare și masă pentru mame în criză de sarcină și copiii lor, servicii medicale și de consiliere. Proiectul se adresează și femeilor post-abortive, precum și taților care au nevoie de sfaturi.

Adresa: 116 Rue Haute, 88410 Godoncourt
Web: www.monasteregodoncourt.com
Facebook: http://www.facebook.com/monastere.godoncourt.75

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Godoncourt

Comentarii Facebook


Știri recente