Recomandări de carte pentru Postul Crăciunului

Postul Nașterii Domnului este o perioadă potrivită pentru lecturi spirituale, pentru rugăciuni și colinde, dar și pentru a face daruri.

Dacă vrei să meditezi la sărbătoarea pentru care ne pregătim timp de 40 de zile, vei citi în Biblie profețiile mesianice din Vechiul Testament și Evangheliile.

Dacă intenționezi să intri mai în profunzimea lucrurilor, poți căuta ce au scris Sfinții Părinți despre întruparea Domnului, fie în Colecția PSB a Editurii Basilica, fie în selecții de scrieri apărute la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă:

  • „Predici La Sărbători Împărătești și cuvântări de Laudă la Sfinți” – Sfântul Ioan Gură de Aur;
  • „Predici la Crăciun, Anul Nou și Bobotează” ale Fericitului Augustin;
  • „Cuvânt la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos” al Sfântului Grigorie Teologul.

În același timp, poți citi din opera Părintelui Dumitru Stăniloae mărturiile Noului Testament despre Hristos ca Dumnezeu și Om în lucrarea „Chipul Evanghelic al lui Iisus Hristos” (Opere complete 7, Editura Basilica) sau poți lectura predicile Patriarhului Daniel din volumul „Evanghelia slavei lui Hristos” (Editura Basilica).Dacă te gândești la ceea ce trebuie să faci pentru un post cât mai eficient și util sufletului tău poți consulta Filocalia sau răsfoi antologiile de citate din Colecția „Comorile Filocaliei” a Editurii Trinitas, din care fac parte: „Despre Post” și „Despre Rugăciune”.

În caz că dorești să afli ce au în comun datele recente din neuroştiinţe cu experienţele duhovniceşti ale Filocaliei, poți apela la volumul „Ești ceea ce trăiești” al Părintelui Arhidiacon Adrian Sorin Mihalache.

Întrucât e perioada colindelor, dacă vrei să te pregătești pentru a vesti Nașterea Domnului, nu trece cu vederea Antologia de colinde a Grupului psaltic Tronos (Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă).

Dacă dorești să faci daruri celor mici, ai de ales între „Chemarea Credinței” – Revista Patriarhiei Române pentru copii și familia creștină – și alte volume pentru copii de la Editura Basilica, precum:

  • Mica Biblie;
  • Sfântul Nicolae sau numele mare cu fapte de renume se reține;
  • Sinaxarul Sfinților Români pentru copii;
  • Să-l slăvim pe Dumnezeu împreună – versuri creștine pentru copii.

Nu uita să pui în aplicare ceea ce te îndeamnă lecturile sfinte. Roagă-te, fii milostiv, ține post, spovedește-te. Pregătește-ți pas cu pas peștera sufletului pentru primirea pruncului Hristos!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe

Toate lucrările amintite pot fi achiziționate online din Librăria Cărților Bisericești.

Vezi cele mai noi apariții în secțiunea Prezentare de carte.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente