De la instaurarea stării de urgență, voluntarii CMN au acționat în 21 de localități din 7 județe

De la instaurarea stării de urgență, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au desfășurat acțiuni pentru ajutorarea celor afectați de pandemie în 21 de localități din 7 județe ale României.

Astfel, ei și-au oferit sprijinul în județele: Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeș, Călărași și Giurgiu.

Vineri, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit din nou suport logistic unui lanț de restaurante de tip fast food, distribuind sandvișuri și cafea caldă personalului medical al Spitalului Matei Balș din București.

Această acțiune a avut loc pe tot parcursul Săptămânii Luminate, fără întrerupere, în semn de solidaritate și susținere a personalului medical aflat în prima linie de rezistență în lupta cu pandemia.

Sâmbătă, voluntarii au dăruit pachete cu alimente de bază, produse de igienă și alte produse  persoanelor vulnerabile din localitățile Ghimpați și Singureni, jud. Giurgiu.

Odată cu aceste pachete, bătrânilor singuri și familiilor sărace cu mulți copii, au primit din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o felicitare cu mesaj de încurajare în contextul pandemiei, Pastorala de Sfintele Paști 2020 și cărți de rugăciune la vreme de necaz și boală.

„Aceste acțiuni au surprins și bucurat foarte mult persoanele cărora ne-am adresat, aducându-le o rază de speranță, puțină bucurie și siguranța unei mese pentru o perioadă de timp”.

„Adevărații beneficiari am fost noi, fiind martori ai licărului de surpriză și bucurie din ochii lor”, ne-a declarat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Foto credit: voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente