De la Floare de colț la un colțișor de rai

În perioada 27.07-02.08.2014, un grup de 11 elevi de la Colegiul Național „M. Sadoveanu”-Pașcani (coordonați de prof. de religie Dimitriu Sîrghie Vasilica)” a participat în Tabăra „Floare de colț”- Stațiunea Durău, com. Ceahlău, jud.Neamț, situată într-un peisaj montan magnific de la poalele Ceahlăului.

„Este o tabără de vară pentru copii, cu specific cultural-educativ, spiritual și recreativ în care spiritualitatea se împletește cu jocul și bucuria. Este locul în care spiritualitatea încununează pitorescul, turistul fiind în același timp un pelerin Aici, copiii au înțeles modul în care șapte zile magnifice le pot marca miraculos copilăria și cum trebuie să petreacă un timp în natură și să afle mai multe despre ce înseamnă să-și trăiască viața după principii creștine.

De asemenea, copiii au descoperit frumusețile naturii(darul lui Dumnezeu pentru oameni), a împrejurimilor taberei, au dobândit cunoștințe despre tradițiile românești și despre credința strămoșească prin intermediul catehezelor, al excursiilor și drumețiilor pe muntele Ceahlău. Această tabără le-a oferit copiilor posibilitatea să desfășoare activități într-un spectru foarte larg: caiac pe Lacul Bicaz, tiroliană, panou de cățărat,curs de frânghii joase(construirea echipei prin jocuri și probe), tir cu arcul, Durău Ball, supraviețuire în natură, muzică (woodsticks ),modelaj în lut, origami, frisbee,volei, fotbal, Abc montan, comunicare, Seara Talentelor, întreabă preotul!, drumeții pe munte (Cascada Duruitoarea, Copacul singuratic), cinema, orientare de noapte, jocuri și concursuri,dans, scenete de teatru.

Nu doar activitățile desfășurate ne-au fascinat ci, în primul rând rugăciunile pe care le rosteam cu regularitate în fiecare dimineață și seară, participarea la Sf. Liturghie, o săptmână în care L-am avut pe Dumnezeu în minte, la orice pas. Dorința noastră, dincolo de aspect, locație, facilități și condiții, a fost, mai presus de orice și în primul rând, că am întrat în comuniune cu Dumnezeu, în fiecare zi, prin rugăciune și ne-am apropiat mai mult de El.

Responsabilitatea noastră este să-i determinăm pe copii ca să înțeleagă scopul acestei tabere, să se bucure de tot ce înseamnă ea, dar să participe cu dorința vie de a-L cunoaște pe Dumnezeu mai mult, astfel încât să știe cum să trăiască lângă Dumnezeu, într-o relatie autentică și plină de iubire cu El.

Drumul prin pădure, pe munte spre Cascada Duruitoarea, a fost pe cât de dificil, pe atât de frumos dar tot ce a contat a fost ceea ce am descoperit la capătul călătoriei.Grupul mare de copii înflăcărați de entuziasm, se strecura printre obstacolele naturale, plin de hotărâre. Nimănui nu-i trecea prin cap să renunțe să se întoarcă.

În tabără s-a insistat foarte mult pe interacțiunea directă dintre participanți și petrecerea a cât mai mult timp în colectivul de tabără. Toate mesele, activitățile sportive și atelierele au avut loc în incinta Centrului Cultural-Pastoral „Sfântul Daniil Sihastru”, într-un spațiu sigur și deosebit. Prin toate activitățile desfășurate organizatorii au urmărit nu numai oferirea unei alternative pentru petrecerea timpului liber, ci și realizarea educației în spirit creștin și stimularea copiilor pentru realizarea de activități creative prin care să-și valorifice talentele.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a oferit prilejul să ajungem în acest loc binecuvântat, unde am avut bucuria de a întâlni oameni deosebiți! Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil ca această tabără să existe și pentru ocazia de a cunoaște persoane minunate si de a trăi momente de neuitat! Nu vom uita niciodată experiența trăită în această tabară minunată, plină de cunoaștere, de aventură, de distracție, de emoții, toți am fost ca o familie, foarte uniți. Vom reveni, cu multă plăcere, ori de câte ori vom avea ocazia!”, ne-a declarat Prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica de la Colegiul Național „M. Sadoveanu”-Pașcani

„A fost foarte frumos și interesant! Nu m-am așteptat ca organizatorii și restul colegilor să fie atât de drăguți, primitori și de uniți. Vreau neaparat să merg și la anul viitor.”(eleva Bistriceanu Iarina-Cl. V)

Comentarii Facebook


Știri recente