De hramul bisericii „Vovidenia” din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost oficiată în limbajul mimico-gestual

Biserica „Vovidenia” din Galați și-a sărbătorit joi hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Casian, iar preotul Constantin Căuş a transpus slujba în limbajul mimico-gestual pentru numeroșii credincioși cu deficiențe de auz care au participat.

În omilia adresată credincioșilor, Arhiepiscopul Dunării de Jos a vorbit despre sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului şi despre exemplul de vieţuire al Născătoarei de Dumnezeu, informează pagina de Facebook a eparhiei.

În contextul anului omagial al satului românesc şi în cadrul colaborării cu Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române şi cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti au fost realizate ii tradiţionale româneşti care au fost expuse în cadrul bisericii.

Elevii Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” au interpretat cântări corale închinate Maicii Domnului şi cântece patriotice.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit o slujbă de pomenire pentru Patriarhii Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu, dar şi pentru ctitorii, preoţii, învăţătorii şi creştinii comunităţii parohiale trecuţi la cele veşnice.

Biserica „Vovidenia” reprezintă un edificiu cu o importanță majoră în istoria oraşului Galaţi, întrucât acolo deputaţii unionişti de la 1859, împreună cu viitorul domnitor Al. I. Cuza şi Costache Negri, au depus jurământ că vor fi credincioşi cererilor celor care i-au ales pentru a înfăptui Unirea.

Până în anul 1863, lăcașul de cult a servit drept catedrală pentru oraşul Galaţi.

Vezi și Ce face Biserica pentru persoanele cu deficiențe de auz

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente