De ce să ne ducem copiii la duhovnic

În ultima vreme s-a vorbit foarte mult în mass-media despre locul preotului duhovnic în viața copilului și a tânărului. S-au făcut afirmații de genul „copilul să nu aibă duhovnic”, iar dacă are, „să meargă însoțit de familie” sau „duhovnicul să nu se implice în alegerile tânărului”. Pentru a evidenția rolul preotului duhovnic am cerut sfatul unui preot și al unui psiholog creștin.

Cu o experiență îndelungată în duhovnicirea tinerilor care au trecut pragul Paraclisului universitar „Sfântul Nicolae” – Ghica din Capitală, pr. lect. dr. Vasile Gavrilă, protoiereu la Protopopiatul 3 Capitală, ne-a spus că omului trebuie să-i dăm o bună creștere de la început, de când este copil, pentru ca atunci când ajunge la maturitate să nu trăiască greșit. „Duhovnicul îl ajută să meargă pe un drum bun, evident, împreună cu părinții și cu pedagogii care contribuie la creșterea lui. Copiii, adolescenții, tinerii nu sunt aduși cu arcanul, ci ei simt nevoia aceasta lăuntrică de a vorbi cu un duhovnic”.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…