De 22 ani, Centrul „Sf.  Casian” oferă servicii sociale pentru brăileni

Copii, vârstnici, persoane singure sau aflate într-o situaţie financiară delicată beneficiază de ajutor din partea Aşezământului „Sfântul Cuvios Casian” din Brăila, care de peste 20 ani oferă servicii sociale pentru cei care nu au avut o viaţă tocmai uşoară.

Cu prilejul patronului spiritual al centrului, joi, 28 februarie, a fost oficiată o slujbă de Te Deum pentru ostenitorii şi beneficiarii instituţiei sociale.

În prezent, cincizeci persoane primesc săptămânal, de luni până vineri, o masă caldă la prânz, iar pentru ziua de sâmbătă le este oferită pentru acasă, hrană rece.

În urma protocolului încheiat cu Selgros Brăila, asistaţii sociali primesc prin programul „Masa bucuriei” şi un consistent supliment alimentar, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Rareş Bucur, consilier comunicare media în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Deşi activitatea principală este socială, în special prin intermediul cantinei care funcţionează în interiorul centrului, totuşi prin intermediul voluntarilor sunt organizate şi diverse  activităţi culturale.

„În cadrul Centrului social se derulează şi diverse ateliere și activități educative, ce au avut ca scop oferirea unui cadru adecvat de petrecere a timpului liber și de educație pentru copii proveniți din familiile asistate social, înscrise pe listele de beneficiari ai cantinei”, a spus pr. Rareş Bucur.

Lucrări de renovare

Cu sprijinul Centrului Eparhial, în ultima perioadă, Centrul social s-a aflat într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare, atât la interior, cât şi la exterior, prin lucrări de diverse lucrări de reparaţii şi restaurare.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate şi recepţionate a fost de 224.075,68 lei, a transmis pr. Rareş Bucur.

Tot în ultima perioadă, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de păstrare a alimentelor şi de prepararea a hranei calde, s-au făcut investiţii pentru achiziţia unor echipamente profesionale noi, valoarea acestora ridicându-se la suma de 22.184 lei.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente