Daruri pentru secţia de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean Arad

Asociația Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou a donat vineri 5 televizoare și mai multe cărți religioase pentru secţia de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad. Darurile însumând aprox. 5000 lei au fost oferite pentru folosul copiilor internaţi în cadrul instituţiei medicale.

Banii au provenit din activitatea desfășurată de tinerii din grupa de cateheză și copiii din corul „Sfințișorii” din Parohia Ortodoxă Aradul Nou în cadrul programului „Mărțișor cu dragoste”.

Aceștia au confecționat în tehnica quilling și fimo peste 500 de mărțișoare pe care le-au oferit credincioșilor prezenți în biserica parohială, după sfintele slujbe, primind în dar o anumită sumă de bani. Cu această donație, copiii au dorit să facă o faptă bună, asemănătoare celei de anul trecut când au oferit 10 cântare medicale profesionale Spitalului Matern din Arad.

„Faptele bune făcute în post sunt aducătoare de lumină. Când lumina vine din mâna copiilor, luminează întreaga familie, întreaga comunitate. Aceste activități filantropice trebuie promovate în rândul tinerilor Bisericii noastre și cu ajutorul enoriașilor și a sponsorilor cu inimă mare să încercăm să construim o lume mai bună,” a declarat părintele Gabriel Mariș, consilier social la Arhiepiscopia Aradului și președinte al asociației amintite.


Asociația își propune promovarea şi derularea de programe, mecanisme și activități care vizează asistența socială şi medicală, dezvoltarea comunitară, economia socială, educația și cercetarea interdisciplinară, cultura, dezvoltarea organizațională, tineretul și mediul, contribuind astfel la dezvoltarea comunității în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea sociala față de semeni și în mod deosebit față de grupurile vulnerabile.

Totodată, asociația își propune să desfășoare campanii de informare, sensibilizare și educare a opiniei publice cu privire la subiecte relevante pentru activitatea sa și care afectează calitatea vieții și demnitatea umană.

Foto credit: Public Domain

 

Comentarii Facebook


Știri recente