Daruri pentru mai multe familii de etnie romă din Râmnicu-Vâlcea

Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului a oferi joi daruri pentru mai multe familii de romi din Râmnicu-Vâlcea. Pachetele oferite au cuprins jucării, dulciuri și alimente de strictă necesitate.

Acţiunea caritabilă a vizat acordarea de suport material şi moral persoanelor de etnie rromă aflate în dificultate, dar şi sensibilizarea opiniei publice asupra situaţiei în care se află aceştia.

„Bucuria noastră este foarte mare, atunci când dăruim, căci suntem răsplătiți cu zâmbetul lor. Dorim ca și ei să simtă că sunt iubiți și acceptați, înțeleși și apreciați”, a declarat Viorica Adriana Iancu, Consilier social eparhial.

Darurile au fost oferite în contextul Zilei internaţionale a romilor, celebrată anual în data de 8 aprilie. Originea acestei sărbători are la bază Primul Congres al Romilor de pretutindeni care a avut loc la Londra în data de 8 aprilie 1971.

În 1971, au fost adoptate simbolurile etniei rome: roata cu spiţe „chakra”, Imnul internaţional al romilor, „Gelem, gelem”, şi Steagul internaţional al romilor. Steagul are jumătatea de jos verde – simbol al câmpurilor înverzite – şi jumătatea de sus albastră – simbol al cerului senin. La mijlocul steagului este o roată, care simbolizează soarta şi nomadismul tradiţional, în relaţie cu spaţiul originar al Indiei.

Foto credit: Departamentul Minorități al Arhiepiscopiei Iașilor

Comentarii Facebook


Știri recente