Daruri pentru copiii din cadrul Aşezământului Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a vizitat vineri, 07 noiembrie 2015, pe copiii din cadrul Aşezământului Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi. Cu acest prilej, Preafericirea Sa le-a oferit acestora daruri constând în hăinuţe, jucării şi dulciuri.

Cei mici l-au întâmpinat pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române cu mult entuziasm şi au rostit, în prezenţa Preafericirii Sale, câteva rugăciuni, intonând cu acest prilej şi câteva cântece religioase.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat şi i-a binecuvântat pe micuţii aflaţi în cadrul instituţiei de ocrotire socială de la Rădăuţi.

De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii oficiată astăzi la Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Patriarhul României a dăruit, din partea Patriarhiei Române şi a Arhiepiscopiei Bucureştilor, un ajutor financiar pentru Aşezământul de copii de la Rădăuţi, instituţie ce oferă servicii sociale pentru 163 de copii defavorizaţi.

***

Aşezământul de Copii Sf. Ierarh Leontie este un serviciu social ce asigură un mediu stabil și oferă servicii integrate de calitate copiilor din incinta instituției, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă. Scopul Aşezământului vizează înlocuirea temporară sau atât cât este necesar – atunci când situaţia nu permite reintegrarea copilului în familia naturală sau în cea extinsă – a responsabilităţilor părinteşti. Grupul ţintă al serviciului social este format din copii defavorizaţi (orfani, lipsiți de mijloace de existență, precum şi copii proveniți din familii dezorganizate) cu vârsta curpinsă între 3 – 18 ani, de pe raza județului Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente