Daruri pentru copiii aflați în suferinţă

Copii de la Centrul de zi Sf. Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureştilor i-au vizitat ieri, 01 iunie 2016, pe micuţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Maria Sklodowska Curie şi la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

În fiecare an la 01 Iunie este celebrată Ziua Internaţională a Copilului. Cu acest prilej, copiii de la Centrul de zi Sf. Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureştilor au marcat această zi prin mai multe activităţi şi acţiuni social-filantropice. La sediul aşezământului au avut loc activităţi de creaţie precum și jocuri specifice vârstei, iar copiii incluși în programele instituţiei sociale ocrotită de Sfânta Sofia au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Totodată, în această zi copiii din cadrul centrului i-au vizitat pe micuţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Maria Sklodowska Curie şi la Spitalul Fundeni.

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia, iar astăzi am fost bucuroși să sărbătorim Ziua Internațională a Copilului la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie împreună cu micuţii internați în secțiile de oncologie și cardiologie.  Am fost prezenți în spital, împreună cu Pr. Dinu Liviu Mihai – preot la capela Sf. Stelian a spitalului, din dorința de a aduce zâmbete pe chipul copiilor iar, prin momentul artistic susținut de corul de copii al Centrului de zi Sf. Mc. Sofia, sperăm că am reușit, măcar pentru câteva clipe, să îi ajutăm pe copiii sa uite de durere și suferință, a precizat Ionela Ionescu, coordonatorul Centrului de zi Sf. Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Totodată, au fost pregătite daruri din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru cei internaţi în cadrul spitalului.

Tot astăzi copiii din cadrul Centrului Sf. Sofia au mers la Spitalul Fundeni, unde au susținut un recital vocal și instrumental pentru copiii internați în secția de oncologie.

***

Ziua internaţională a copilului este celebrată în fiecare an la 01 iunie. Această zi dedicată protecţiei copiilor (ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor) a fost proclamată pentru prima dată în anul 1925 de Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente