Daruri pentru copii la început de an școlar

Din bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înainte de începutul anului școlar 2014-2015, s-a picurat un strop de bucurie în inimile multor copii din cuprinsul Protoieriei Pitești.

Astfel, 120 de copii proveniți din familii cu grele condiții de viață, au primit multe daruri necesare pentru noul an școlar: câte un ghiozdan cu toate cele necesare bunului mers educațional, haine noi, dulciuri, iconițe și câte o carte de rugăciuni pentru copii, toată această frumoasă lucrare fiind coordonată de Părintele Consilier Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Cu întregul sprijin al Părintelui Protoiereu Ciprian Vuțan, în sala de conferințe din Pitești a Arhiepiscopiei, elevii au primit cu bucurie darurile pentru desfășurarea în condiții optime a activității școlare.

Așezământul social Sfinții Împărați Constantin și Elena, coordonat de Părintele Floroaica Decebal și Părintele Nicolae Robert, a ajutat la identificarea familiilor nevoiașe care au în sânul lor copii cu risc de abandon școlar.

15 tineri din centrele de plasament, premianți la Olimpiada de Religie pentru centrele de plasament, dar și la diferite alte concursuri desfășurate în țară, au primit, de asemenea, daruri utile pentru școală. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, acești copii au mers 4 zile într-un pelerinaj la frumoasele mănăstiri din Grecia, drept răsplată pentru premiile obținute.

Luminați de rodnica lucrare a Patriarhiei Române privind prevenirea abandonului școlar, prin proiectele: ,,Alege școala” și ,,Hristos împărtășit copiilor”, Biserica recunoaște valoarea și importanța actului educațional în viața copiilor și a tinerilor din țara noastră, sprijinind prin diverse acțiuni elevii aflați în grele condiții de viață și care prezintă risc de abandon școlar.

Biserica argeșeană întotdeauna a susținut și va susține copiii, pentru că ei reprezintă viitorul și va contribui mereu, prin proiecte de ajutorare, culturale și educaționale, la consolidarea valorilor autentice prin dezvoltarea unei puternice și fructuoase legături între Biserică, Familie și Școală.

Proiectul ,,Campionii Bucuriei” – latura educațională și social-filantropică, desfășurat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, reprezintă o cale menită să ajute la formarea unor repere spirituale armonioase, edificatoare și la o bună conlucrare între oameni.

Comentarii Facebook


Știri recente