Daruri de Paște pentru beneficiarii Centrului catehetic “Sf. Nicodim” din Turnu Severin

Douăzeci şi cinci de elevi severineni, beneficiari ai Centrului catehetic “Sf. Nicodim” din municipiu, au primitvineri, 3 aprilie 2015, ghiozdane și rechizite școlare în cadrul proiectului național “Alege Școala”, implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, a precizat Cătălin Cernătescu.

Ca în fiecare vineri, cei 25 de școlari s-au întâlnit la sediul Episcopiei Severinului și Strehaiei cu coordonatorul Centrului catehetic zonal “Sf. Nicodim”, Arhid. Cătălin Țăruș, inspector al sectorului Învățământ și Tineret. Alături de inspectorul pentru Învățământ și Tineret a fost prezent și profesorul de Religie George Dudașu de la Școala nr. 1 din Turnu Severin, de unde provin și beneficiarii centrului.

La finalul activităților catehetice, Arhid. Cătălin Țăruș le-a împărțit elevilor daruri de Paște, sub forma unor ghiozdane și rechizite școlare. Această acțiune este menită să le ușureze și părinților misiunea grea de întreținere a unui copil în școală, în contextul în care mulți dintre elevi prezintă risc de abandon școlar din cauza situației materiale precare.

La începutul săptămânii viitoare, și beneficiarii celorlalte trei centre catehetice din Eparhia Severinului (Schela Nouă, Obârșia și Strehaia) vor primi aceste mici daruri, ca o încurajare pentru stăruința în învățătură.

Activitățile derulate în cadrul proiectului național “Alege Școala” urmăresc dezvoltarea unor comportamente şi atitudini pozitive faţă de şcoală, pentru copiii din mediul rural şi urban, bazate pe iubirea faţă de Dumnezeu şi de semeni.

Comentarii Facebook


Știri recente