Darul primit de PS Calinic Botoșăneanul de la obștea Schitului nemțean Vovidenia

Prezent joi la hramul schitului nemțean Vovidenia, Episcopul vicar Calinic Botoșăneanul a fost surprins cu un dar special.

Obștea schitului i-a oferit ierarhului, cu ocazia zilei de naștere a Preasfinției Sale, o „construcție dulce”, care imită o casă țărănească tradițională și este realizată din aluat de maestrul cofetar Cristina Lupu, informează Doxologia.

Darul a fost ales în acord cu tematica omagială a anului 2019 în Patriarhia Română, satul românesc, dar și cu recenta carte a Episcopului vicar Calinic Botoșăneanul, intitulată „Satul românesc complementaritate în diversitate” (Editura Doxologia).

Momentul aniversar a avut loc la finalul slujbei de hram, când egumenul schitului, părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, și-a exprimat recunoștința față de Dumnezeu, față de ierarh precum și față de toți pelerinii care „și-au îndreptat pașii către Poiana liniștii, ca să facă parte din alaiul duhovnicesc care a condus-o pe Maria, Prunca, la Templu”.

Între îndemnurile adresate de ierarh, a fost acela de a urma exemplul Maicii Domnului și tuturor sfinților.

„Să vă faceți din sfinți  prieteni! Ei vă vor învăța și vă vor arăta calea spre Cer”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.


PS Calinic Botoșăneanul a împlinit luni, 18 noiembrie, vârsta de 62 de ani. Ierarhul s-a născut în Iași în 1957.

În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. În 1986 a fost hirotonit diacon de Patriarhul Teoctist, apoi ieromonah pe seama Mănăstirii Putna.

În 1990 a fost numit de Patriarhul Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț al Mănăstirii Râșca.

A fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași pe data de 25 martie 1991.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…