Darul primit de PS Calinic Botoșăneanul de la obștea Schitului nemțean Vovidenia

Prezent joi la hramul schitului nemțean Vovidenia, Episcopul vicar Calinic Botoșăneanul a fost surprins cu un dar special.

Obștea schitului i-a oferit ierarhului, cu ocazia zilei de naștere a Preasfinției Sale, o „construcție dulce”, care imită o casă țărănească tradițională și este realizată din aluat de maestrul cofetar Cristina Lupu, informează Doxologia.

Darul a fost ales în acord cu tematica omagială a anului 2019 în Patriarhia Română, satul românesc, dar și cu recenta carte a Episcopului vicar Calinic Botoșăneanul, intitulată „Satul românesc complementaritate în diversitate” (Editura Doxologia).

Momentul aniversar a avut loc la finalul slujbei de hram, când egumenul schitului, părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, și-a exprimat recunoștința față de Dumnezeu, față de ierarh precum și față de toți pelerinii care „și-au îndreptat pașii către Poiana liniștii, ca să facă parte din alaiul duhovnicesc care a condus-o pe Maria, Prunca, la Templu”.

Între îndemnurile adresate de ierarh, a fost acela de a urma exemplul Maicii Domnului și tuturor sfinților.

„Să vă faceți din sfinți  prieteni! Ei vă vor învăța și vă vor arăta calea spre Cer”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.


PS Calinic Botoșăneanul a împlinit luni, 18 noiembrie, vârsta de 62 de ani. Ierarhul s-a născut în Iași în 1957.

În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. În 1986 a fost hirotonit diacon de Patriarhul Teoctist, apoi ieromonah pe seama Mănăstirii Putna.

În 1990 a fost numit de Patriarhul Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț al Mănăstirii Râșca.

A fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași pe data de 25 martie 1991.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente