Darul copiilor din parohia clujeană „Naşterea Domnului“ pentru Aşezământul „Sfântul Onufrie“ de la Mănăstirea Floreşti

La Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, vineri 6 martie 2015, s-a finalizat activitatea filantropică începută la mijlocul lunii februarie, care a devenit obişnuită în această perioadă de început de Mărţişor, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii de la Cercul de pictură al parohiei, au primit vizita Teodorei Angelescu, membru fondator al Asociaţiei Filantropice „Sfântul Onufrie“, care are ca scop construcţia şi definitivarea Aşezământului Social pentru copii „Sfântul Onufrie“ de la Mănăstirea Floreşti, judeţul Cluj. Invitata cercului de pictură a primit în dar o parte din fondurile băneşti rezultate din vânzarea mărţişoarelor confecţionate de cei mici, conform celor precizate de Marilena Asănică, coordonator al activităţilor cu copiii.

„Copiii au avut încă o dată prilejul de a-şi arăta hărnicia şi generozitatea, deoarece, de câţiva ani, contribuie şi ei, după posibilităţile lor, la ridicarea acestui aşezământ, şi aşa, împreună cu alţi oameni mărinimoşi, binele se înmulţeşte şi, încet-încet, se definitivează acest proiect şi şantierul se transformă într-un cămin cald pentru cei mici şi neajutoraţi care nu au unde să-şi plece capul. Şi cărora, zi de zi, prin noi, marea familie a Bisericii, Dumnezeu, cu gingăşie, le poartă de grijă“, a spus Marilena Asănică.

Gestul de dărnicie al copiilor spre alţi copii, pentru a-i ajuta să se bucure şi ei de confortul unui cămin şi de căldura celor care s-au unit pentru a le înfrumuseţa şi a le lumina viaţa este impresionant.

„Aceste gesturi se învaţă acasă, se învaţă la ora de religie, se învaţă în biserică şi, pe îndelete, cu răbdare, micii creştini de azi cresc lângă noi şi vor şti să poarte cu ei, peste ani, respectul şi dragostea pentru familie, pentru dascălii lor, pentru lăcaşurile sfinte în care s-au botezat strămoşii noştri“, a mai menţionat Marilena Asănică.

În Postul Sfintelor Paşti, în cadrul activăţilor din parohie, copiii au îmbinat fapta bună cu rugăciunea. În prezent, la atelierul de pictură se continuă munca, iar copiii se pregătesc pentru a realiza Expoziţia de ouă decorative din ziua de Florii, care va avea, de asemenea, un scop caritabil, continuând astfel donaţiile îndreptate spre Aşezământul de copii de la Mănăstirea Floreşti, după cum a precizat Marilena Asănică.

Comentarii Facebook


Știri recente