Daniel Buzdugan, popas la mănăstire: Ce instituție din România mai dă de mâncare gratis celor care îi trec pragul?

Daniel Buzdugan, prezentatorul emisiunii matinale de la Radio ZU, a participat împreună cu întreaga familie la Sfânta Liturghie oficiată la o mănăstire din județul Constanța. El și-a povestit experiența pe o rețea de socializare, prezentând mănăstirea ca pe un loc care oferă deopotrivă hrană sufletească și trupească.

În mesajul publicat online, vedeta a relatat cum a ajuns prima dată la Mănăstirea Crucea, de lângă Hârșova, județul Constanța: „Acum un an, într-o seară de sâmbătă, uitându-mă pe YouTube la o emisiune a Eugeniei Vodă, l-am descoperit pe părintele Ilarion Dan, iar a doua zi eram deja acolo, la slujba de duminică”.

Daniel Buzdugan a fost impresionat de povestea de viață a acestui ieromonah, care este și duhovnicul mănăstirii.

„Părintele Ilarion a intrat în monahism în 2008, la îndemnul Părintelui Arsenie Papacioc, duhovnicul său. Înainte de a intra în monahism, părintele a fost director de bancă. Ion Dan a condus filialele constănțene ale Bancorex, Banca Turco-Română, OTP Bank până în 2007. A fost căsătorit, soția plecând în lumea celor drepți, dar înainte l-a sfătuit și l-a binecuvântat pe soțul ei să ia calea călugăriei”.

În continuare, prezentatorul radio a povestit că în Duminica Izgonirii lui Adam din rai a mers din nou la această mănăstire. „După Sf. Liturghie, am mers la trapeza mănăstirii, unde am mâncat alături de peste o sută de suflete. Mă întreb oare ce instituție din România mai dă de mâncare gratis celor care îi trec pragul? În mănăstirile ortodoxe oricine poate mânca gratis”, a scris el.

„Dar totuși, pentru ca să plătim cumva mâncarea primită, Luca al meu a spălat de plăcere, vase la bucătărie 🙂 Mulțumim din suflet Maicii Starețe Teodora (ieșeancă de origine) pentru vorbele frumoase și pentru bucatele alese!”, și-a încheiat Daniel Buzdugan relatarea.

Postarea lui a primit aproape 6.000 de aprecieri.

Foto credit: Facebook / Daniel Buzdugan

Comentarii Facebook


Știri recente