Dan Puric, despre martiri şi vocaţia martirică a poporului român: Un popor care nu are demnitate nu are viitor (VIDEO)

Dan Puric, renumit actor, regizor şi scriitor creştin, a conferenţiat marţi în Biserica Şerban Vodă din Capitală şi a transmis că Un popor care nu are demnitate nu are viitor. Tema din această seară a fost următoarea: Despre martiri şi vocaţia martirică a poporului român! 

Actorul a subliniat că a încercat, în timpul susţinerii prelegerii, să le transmită celor prezenţi un fel de contaminare cu ceea ce se numeşte conştiinţa mărturisirii, iar a mărturisi înseamnă a te însănătoşi sufleteşte, iar noi trebuie să mărturisim cine suntem.

În timpul conferinţei, scriitorul s-a adresat în mod special tinerilor şi le-a recomandat să-şi amintească de jertfa înaintaşilor pentru a vedea unde merg, altfel nu au viitor.

Paradoxal, lumina vine din spate şi mă refer la marea jertfă. Un popor care nu are demnitate nu are viitor. Ei nu trebuie să cunoască numai la nivel istoric, ci trebuie să se împlinească prin trecut, să şi-l asume şi să-l ducă mai departe pentru că România a dăinuit o perioadă atât de mare datorită jertfei, a adăugat actorul. 

Dan Puric este recunoscut pentru conferințele sale, susţinute cu multă dăruire şi pasiune, despre demnitatea românilor, credință și simțul național românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente