Dacă virtuţile noastre nu duc la iubire, nu ne folosesc la nimic – Preasfințitul Părinte Sebastian

„Toate virtuţile noastre: credinţa, nădejdea, rugăciunea, postul ș.a. trebuie să conducă la iubire. Dacă toate virtuţile noastre nu vor duce la iubirea aproapelui, nu ne folosesc la nimic”, a semnalat Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților în data de 23 februarie 2020, vorbind despre textul evanghelic duminical.

„Fără a le desconsidera, Dreptul Judecător le socoteşte doar instrumente pentru a ajunge la virtutea virtuţilor. Dumnezeu este concluziv, în evanghelia de astăzi, şi întreabă numai despre faptele iubirii. Merge direct la concluzie şi nu ne mai întreabă de toate fazele intermediare care duc la desăvârşire”, a adăugat Preasfinția Sa.

„Are în vedere doar virtutea virtuţilor, care este culmea desăvârşirii. Ai ajuns după atâta credinţă, nădejde, rugăciune şi post la iubirea aproapelui? Dacă da, atunci vei merge de-a dreapta Sa. Dacă nu, te-ai pierdut pe drum, deoarece «credinţa fără fapte moartă este» (Iac. 2: 26), nădejdea se va sfârşi odată pronunţată sentinţa de Judecată, rugăciunea ta a fost probabil mecanică, iar postul neroditor”.

„Vedeţi, aşadar, cât valorează aceste virtuţi, dacă nu vor fi convertite în iubire?”, a întrebat retoric ierarhul.

Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți la Catedrala din Episcopală din Slatina, informează Episcopia Slatinei și Romanaților.

Foto credit: Episcopia Slatinei și Romanaților


Pentru cele mai recente informații religioase, urmărește-ne pe Twitter – @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente