Cuvioasa Parascheva, cinstită în Mitropolia Olteniei

Cu ocazia prăznuirii Cuvioasei Parascheva, astăzi, 14 octombrie,mai multe biserici din Mitropolia Olteniei își serbează hramul. La Craiova, credincioșii Parohiei ‘Sfântul Ierarh Petru Movilă’ și ‘Cuvioasa Parascheva’ se adună pentru a aduce cinstire sfintei și pentru a se închina la sfintele ei veșmintele, aduse de părinții slujitori tocmai de la Iași și așezate într-o raclă în mijlocul bisericii. Sărbătoarea a început de ieri seară, cu slujba Vecerniei și cu Privegherea. Astăzi, după Sfânta Liturghie, racla cu Sfintele Veșminte ale cuvioasei va fi purtată în procesiune de preoți și credincioși în jurul sfântului lăcaș.

În Arhiepiscopia Râmnicului, călugării de la Mănăstirea Pătrunsa (Foto) au început praznicul cuvioasei cu slujba de Priveghere, iar astăzi se va continua cu Sfânta Liturghie. În Episcopia Severinului și Strehaiei, Cuvioasa Parascheva este cinstită la Mănăstirea Gura Motrului, informează ‘Ziarul Lumina’ Ediția de Oltenia. Sunt așteptați să participe sute de credincioși din județele Mehedinți și Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…