Cuvintele Patriarhului Daniel ajung la vorbitorii de engleză într-un volum apărut la Editura Institutului Sf. Vladimir

Al zecelea volum din seria „Profiluri Creștin Ortodoxe” a editurii Institutului Teologic Sf. Vladimir este dedicat Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a doua din lume ca număr de credincioși. Noua apariție se intitulează Patriarch Daniel: Rebuilding Orthodoxy in Romania (Patriarhul Daniel: Reclădind Ortodoxia în România).

După căderea comunismului, Biserica Ortodoxă Română a trebuit să depășească multe dificultăți pentru a restabili și consolida viața eclezială – „nu numai în ceea ce privește proiectele de construcții exterioare, ci și în promovarea creșterii duhovnicești interioare a credincioșilor”, scrie editorul pe coperta din spate a volumului.

„În centrul acestor lucrări importante se află Patriarhul Daniel.”

Cartea prezintă cuvintele și mesajele Părintelui Patriarh Daniel despre familie, libertate spirituală, unitate națională, precum și mesajul Preafericirii Sale despre simbolismul recent-construitei Catedrale Naționale.

Volumul include cele două interviuri acordate Televiziunii Române, în 2007 și 2017, unicele acordate de patriarh până acum, și o biografie extinsă a Preafericirii Sale.

„Scopul cărții este să-l prezinte lumii anglofone pe acest «părinte al poporului». Realizările misiunii pe care o desfășoară sunt atât de extinse, încât cartea nu prezintă decât într-o mică măsură calitatea sa de conducător”, scrie Părintele Profesor Chad Hatfield, editorul cărții și Președintele institutului teologic din statul american New York.

„Sfaturile sale despre unitatea dintre teologie și viața duhovnicească a Bisericii reflectă propria sa viață interioară și mulți ani de experiență ca preot și teolog. Cunoaște pericolele despărțirii studiului teologiei de viața ascetică”, adaugă editorul.

„Ca orice figură de notorietate națională, acest patriarh inspiră mândrie națională. Dar o face subliniind Ortodoxia de la temelia fiecărui aspect al culturii și vieții românești”, scrie Președintele Institutului Teologic Sf. Vladimir.

„Sfințirea Catedralei Naționale „Sf. Ap. Andrei” în 2018 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu a fost dovada tenacității și determinării Patriarhului Daniel de a reda națiunii un centru al vieții ortodoxe care să ofere și un model de misiune a Bisericii”, mai afirmă editorul în Introducerea volumului.

Cartea poate fi achiziționată pe Colportaj.ro, Amazon sau comandată de pe website-ul editurii.


Seria „Profiluri Creștin Ortodoxe” a editurii Institutului Teologic Sf. Vladimir își propune să familiarizeze cititorii de limbă engleză cu cele mai importante personalități ale Ortodoxiei contemporane.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu (coperta cărții prezintă o fotografie de Raluca Ene, membră a echipei Basilica.ro)

Comentarii Facebook


Știri recente