Cursurile de țesător – restaurator din Arhiepiscopia Craiovei, la final

Cursurile de calificare în domeniul țesătoriei tradiționale, desfășurate în comuna Mârșani, județul Dolj, în cadrul Proiectului „Restauro – Specializare în arta țesătoriei tradiționale”, se apropie de final.

Organizate de Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociația pentru Formare Profesională a Adulților, cursurile au început în luna aprilie a.c. și se încheie la data de 30 septembrie, ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Cursanții au efectuat în data de 24 septembrie o vizită de documentare la Muzeul Olteniei, ultima din cele patru derulate pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului. Această vizită de studiu a reprezentat o oportunitate de documentare, cursanții având posibilitatea de a descoperi obiecte țesute sau restaurate, de valoare artistică excepțională, ce sunt parte a fondului tezaurizat”, a declarat Mariana Pasmangia, manager de proiect.

Cursurile de calificare în domeniul țesătoriei s-au adresat persoanelor inactive pe piața muncii, din județul Dolj, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau șomeri, care nu dețin competențe în meseria tradițională de țesător – restaurator de covoare. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Valoarea nerambursabilă a proiectului este de aproximativ 2.120.000 de lei, din care 42.606 lei reprezintă contributia Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Comentarii Facebook


Știri recente