Cursuri pentru preoți la Mănăstirea Tismana

Mânăstirea Tismana din județul Gorj găzduiește în perioada 1 – 12 septembrie cursurile preoțești pentru acordarea gradului de definitivat și a gradului II în preoție pentru clericii din Mitropolia Olteniei. Deschiderea festivă a cursurilor a avut loc luni, 1 septembrie, ora 10.00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, după cum ne-a precizat Diacon Gheorghe Cioiu.

Anul acesta s-au înscris la cursuri 88 de preoți din cele 6 protoierii ale Arhiepiscopiei Craiovei (județele Dolj și Gorj), precum și din celelalte eparhii ale Mitropoliei Olteniei: Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei și Episcopia Slatinei și Romanaților.

„Rolul acestor cursuri este acela de a acorda gradul de definitivat și a gradului II în preoție, iar din punct de vedere teologic, aceste cursuri au ca finalitate recunoașterea experienței și a rezultatelor obținute de preoți în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească pe care o desfășoară la nivelul parohiilor, în contextul provocărilor lumii contemporane”, a precizat părintele conf. univ. dr. Picu Ocoleanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei.

Orele de curs sunt susținute de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova, urmând ca evaluarea finală ce va consta într-o probă orală și una scrisă, să aibă loc în zilele de 11 și 12 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente