Cursuri pentru grade profesionale în preoție, la Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au început ieri, 16 septembrie, cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. Peste 80 de preoți din eparhiile sufragane Mitropoliei Ardealului s-au înscris la cursurile ogranizate de centrul de formare de la Sibiu, în vederea obținerea definitivatului, sau a gradelor I și II în preoției. Timp de două săptămâni, cursanții vor participa la conferințele tematice susținute de cadrele didactice de la facultatea sibiană, la seminarii și la programul liturgic zilnic de la capela instituției. Preoții vor avea posibilitatea să slujească zilnic în sobor, să predice pe anumite teme și să elaboreze lucrări științifice aplicative.

Deschiderea cursurilor a avut loc în capela facultății, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Un sobor de preoți și diaconi, condus de decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a oficiat un Te Deum, participând cadre didactice, preoții cursanți, protopopi și oaspeți.

Pregătire continuă

În cuvântul de binecuvântare, potrivit mitropolia-ardealului.ro, IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe preoți ca în aceste două săptămâni să se implice în programul academic și liturgic, să împărtășească din experiențele lor pastoral-misionare și să-și reîmprospăteze cunoștințele teologice.

„Misiunea pe care o avem de îndeplinit, cu cele trei laturie ale sale, este într-un dinamism constant și în continuă perfecționare. Nu putem spune că suntem destul de pregătiți pentru a ne opri din intensificarea stării noastre duhovnicești și a pregătirii noastre teologice. Fără voia noastră apar rutina și obișnuintă în slujire. Sunteți chemați acum să vă redescoperiți vocația misionară, chemarea pe care v-a făcut-o Hristos, apoi să vă amintiți de jurământul depus aici că veți continua pregătirea voastră spirituală pentru ca pe toți credincioșii încredințați la instalarea în parohie să-i duceți în Împărăția Cerurilor. Aveți cheia Împărăției și deschideți ușile pentru toti, dar trebuie să intrați și frățiile voastre”, a spus ierarhul.

La finalul cursurilor, preoții vor susține examene în vederea obținerii gradului profesional pentru care au optat la Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente