Cursuri de planificare strategică în Protopopiatul Sascut

Protopopiatul Sascut a organizat marți, 12 februarie 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, un workshop în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Întrunirea s-a desfășurat în sala de festivități a Primăriei Sascut, în cadrul proiectului „Formare Trainică pentru Parteneriat Social – FORTE” susținut prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU, Domeniul Major de Intervenție 3.3. Proiectul propune o intervenție structurată pentru sprijinirea dezvoltării organizaționale a eparhiilor, în funcție de caracteristicile lor și de prioritățile identificate la nivel local. Workshopul, la care au participat 16 preoți din cadrul Protopopiatului Sascut, a fost moderat de pr. Eugen-Ciprian Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. „În cadrul sesiunii cursurilor de planificare strategică, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se axează pe dezvoltarea serviciilor sociale sub toate aspectele (îngrijirea bătrânilor, a celor fără adăpost, a copiilor cu posibilități materiale reduse, a persoanelor cu dizabilități, combaterea consumului de droguri, alcool), sub egida «Oameni fericiți în comunități active sub aripa Bisericii». Activitatea a avut ca scop identificarea nevoilor sociale la nivelul fiecărei comunități și găsirea de resurse pentru implementarea de programe de sprijin a celor defavorizați. De asemenea, ne dorim identificarea celor care au nevoie de ajutor în anumite probleme sociale cu care se confruntă, printr-o acțiune concertată a tuturor celor care au posibilitatea de a face ceva în acest sens, după îndemnul Mântuitorului Care spune: «Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are ca sufletul să și-l pună pentru prietenii săi» (Ioan 15, 13)”, a amintit pr. Ioan Negoiță, protopop al Protopopiatului Sascut.

Următoarea întâlnire în cadrul proiectului va avea loc pe 27 februarie 2013, când se va dezbate pe larg, concret, strategia de dezvoltare a serviciilor sociale la nivel local. Obiectivele proiectului FORTE sunt:

– realizarea unei evaluări sistematice, obiective și profesionale a capacității organizaționale și de livrare de servicii sociale ale Administrației Patriarhale și a următoarelor eparhii: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Arhiepiscopia Sibiului, Arhiepiscopia Alba Iuliei, Episcopia Severinului și

Strehaiei, Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Giurgiului, Episcopia Tulcii și Episcopia Oradiei;

– generarea unei strategii instituționale în domeniul incluziunii sociale, la nivel central și regional;

– îmbunătățirea competențelor angajaților din cadrul structurilor instituționale naționale, regionale și locale, astfel încât Patriarhia Română să acționeze ca un partener de acțiune mai eficient, mai transparent și sustenabil în domeniul incluziunii sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente