Cursuri de limba engleză la Centrul de zi al Episcopiei Caransebeșului

La Centrul de Zi pentru Copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare”, Episcopia Caransebeșului, pe lângă activitățile desfășurate zilnic sub supravegherea continuă a doamnelor educatoare, începând din această săptămâna copiii centrului vor avea șansa de aprofundare a limbii engleze, informează episcopiacaransebesului.ro.

Studiul unei limbi străine contribuie într-o manieră specifică la formarea generală a fiecărei persoane, în special prin dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină, dar și prin dezvoltarea abilităților cognitive în general, sensibilizarea cu privire la aspecte inter-culturale, lărgirea orizontului de cunoaștere, creșterea stimei de sine, sporirea motivației pentru studiul continuu ( lifelong learning).

Limba engleză este cea mai importantă limbă din punct de vedere al comunicării, întrucât este cunoscută, cel puțin la un nivel de bază, de aproape o treime din populația globului (1,9 miliarde de oameni).

Un proverb arab care reflectă cu adevărat importanța învățării limbilor străine spune: „Dacă dorești să eviți un război, învață o limbă”. Se poate trage astfel concluzia că a învăța o limbă străină este sinonim cu a crea o punte între oameni și culturi, a înțelege alte popoare și modul lor de a gândi, a depăși barierele culturale.

Comentarii Facebook


Știri recente