Cursuri de formare pentru membrii Asociației Ioan Popasu a Episcopiei Caransebeșului

În perioada 15 – 17 mai s-a desfășurat la Reșița, în cadrul Programului Tineret în Acțiune, cofinanțat de Comisia Europeană, un curs de scriere a proiectelor de tineret în contextul Programului „Erasmus +”. Cursul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Euroland Banat din Reșița și a fost susținut de formatori din cadrul Rețelei Naționale a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune, după cum ne-a mărturisit Darius Herea.

Din partea Asociației „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeșului au participat preoți și voluntari implicați în activitățile cu tinerii din municipiul Reșița și din orașul Bocșa. Pe parcursul celor trei zile, participanții au avut ocazia să înțeleagă mecanismele de funcționare și specificul proiectelor programului Erasmus +, dar și să cunoască și să aprofundeze noțiuni teoretice și practice despre elaborarea, planificarea și scrierea de proiecte de tineret specifice programului Erasmus +.

Referitor la scopul participării la acest curs, părintele inspector Mihai Ciucur – coordonator al Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului – a menționat că „este benefic pentru preoții și voluntarii implicați în mod curent în activitățile cu tinerii ale eparhiei noastre să cunoască oportunitățile prin care pot obține finanțări pentru o parte din proiectele pe care le derulează sau doresc să le implementeze. De asemenea, cunoașterea și aprofundarea noțiunilor legate de scrierea unui proiect și a unei cereri de finanțare de către preoții și voluntarii noștri, constituie un alt beneficiu important, în contextul strategiei departamentului nostru de a atrage fonduri externe menită să ne sprijine activitatea pe termen mediu și lung”, a adăugat părintele inspector.

În cadrul aceluiași program – „Erasmus+” , implementat de Agentia Națională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), va avea loc la Caransebeș, în perioada 26-28 iunie 2014, un nou curs intitulat Metode si instrumente de educație non-formală in contextul programului Erasmus+, organizat de Asociația „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeșului. La curs – care este oferit gratuit – pot participa reprezentanți ai asociațiilor și instituțiilor publice care desfășoară activități cu tinerii, precum și voluntari și lucrători de tineret din județul Caraș – Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente