Cursuri de duhovnicie pentru preoții clujeni și bistrițeni

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează în luna februarie o nouă serie de cursuri de duhovnicie pentru preoții clujeni și bistrițeni, informează „Ziarul Lumina”. Cursurile se vor desfășura la Mănăstirea Parva-Rebra și la Mănăstirea Nicula și vor avea forma unor colocvii cu tematică practică și formativă, constând în dezbateri între tineri preoți, duhovnici, monahi și mireni.

Prima serie a cursurilor de duhovnicie din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului are loc între 10-13 februarie la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Parva Rebra, din județul Bistrița-Năsăud. Sesiunea este destinată în special preoților din protopopiatele Bistrița, Năsăud și Beclean. A doua serie a cursurilor de duhovnicie va avea loc în perioada 17-20 februarie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, județul Cluj, și se va adresa preoților din protopopiatele județului Cluj. În ambele sesiuni preoții vor participa la programul liturgic al mănăstirii, iar discuțiile și dezbaterile vor avea loc în perioada în care nu se oficiază slujbe.

„Având în vedere faptul că spovedania este una dintre cele mai puternice și mai importante instituții ale Bisericii, pentru că acolo se reașează omul în raportul său firesc cu Dumnezeu, dar și cu sine însuși, este important ca preoții să fie permanent pregătiți și în contact cu ceea ce presupune arta duhovniciei. De aceea ne-am gândit ca la aceste întâlniri să participe atât preoți tineri, care au nevoie de îndrumare și de sprijin în misiunea lor pastorală, dar și preoți cu experiență, care pot să-i ajute pe cei tineri și, împreună, pot să construiască un dialog foarte util și să se îmbogățească reciproc”, a precizat pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La aceste întâlniri vor participa mai mulți invitați.

„Va participa, în primul rând, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, cu a cărui binecuvântare se desfășoară și această serie a cursurilor de duhovnicie, preoți, monahi și mireni, tocmai pentru că spovedania este o instituție care nu-i privește doar pe preoți, ci și pe mireni, care sunt beneficiarii scaunului de spovedanie și a ceea ce primesc ca sfat duhovnicesc din partea preotului duhovnic”, a adăugat pr. Bogdan Ivanov.

Comentarii Facebook


Știri recente