Cursuri de duhovnicie în Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Clujului va organiza în luna februarie o serie de cursuri de duhovnicie. Acestea se vor derula sub forma unor colocvii cu tematică practică și formativă și vor viza dialogul dintre tineri preoți și duhovnicii monahi și mireni. Prima serie va avea loc între 4 8 februarie la Mănăstirea Parva din județul Bistrița-Năsăud. Această sesiune este destinată în special preoților din protopopiatele Bistrița, Năsăud și Beclean, potrivit Radio Renașterea. Vor participa 15 preoti, câte 5 din fiecare protopopiat, ce vor fi selectați de Arhiepiscopia Clujului, în functie de anumite criterii precum experiență și domeniul de activitate. A doua sesiune de formare va avea loc în perioada 11-17 februarie la Mănăstitrea Nicula și se va adresa preoților din protopopiatele din județul Cluj.

Tematica este construită pe marginea unor subiecte de mare importanță pastorală cum sunt: rolul duhovnicului în societate astăzi, condițiile spovedaniei, actualitatea canoanelor, raportul dintre Spovedanie și Împărtășanie. În cele cinci zile de curs, preoții vor participa la întregul program liturgic al mănăstirii, vor susține meditații asupra subiectelor menționate și vor lua parte la discuțiile practice, pe care le vor avea între ei și cu părinții invitați, a precizat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.

La aceste întâlniri va fi prezent și Înaltpreasfintitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, iar printre duhovnicii îndrumători invitați se numără părintele Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, părintele conf. dr. Teofil Tia, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintele Samuel Cristea de la mănăstirea „Sfânta Elisabeta” din Cluj, alături de alți duhovnici monahi și mireni. Cursurile de duhovnicie din Arhiepiscopia Clujului vor avea loc cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente