Cursuri de contabilitate primară pentru preoți

După cum este cunoscut, începând din septembrie 2010, Federația Filantropia împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) și SC Global Commercium Development S.R.L implementează proiectul FORTE – FORMARE TRAINICĂ PENTRU PARTENERIAT SOCIAL. Proiectul se desfășoară pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013, pe teritoriul României, fiind susținut financiar prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU.

Scopul proiectului vizează dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației Patriarhale și a 9 eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Una dintre componentele consistente în activitățile proiectului este legată de formarea continuă și perfecționarea personalului. În acest sens, prin Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae”, în cadrul proiectului se desfășoară o serie de cursuri de perfecționare la care participă personalul angajat al eparhiilor și al ONG-urilor care lucrează cu binecuvântarea sau în parteneriat cu Biserica.

Pentru a veni în sprijinul preoților, unul dintre cursurile autorizate ANC este cel de contabilitate primară, dezvoltat pentru specificul activităților financiar-contabile derulate la parohii.

Astfel, după cum ne-a transmis pr. Dorel Moțoc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, un număr de 110 preoți și contabili de la protopopiatele din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos participă în această perioadă la cursurile care se desfășoară la Lacu Sărat, urmând ca toți participanții care finalizează și promovează examenul să primească certificare din partea Autorității Naționale pentru Calificări.

Începând de luni, 01.07.2013, o altă serie de cursuri de contabilitate primară vor fi organizate în Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente