Cursuri de calificare profesională derulate de Asociația Vasiliada

Peste 200 de persoane fără loc de muncă din județele Dolj și Gorj sunt ajutate în această perioadă de Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, pentru a se califica în meserii precum: brutar, frizer și lucrător în construcții, a precizat Gabriela Firu.

Prin intermediul proiectului “Trans-Formare pentru o viață mai bună în mediul rural” Asociația Vasiliada îşi propune să contribuie la calificarea profesională şi facilitarea angajării pe piaţa muncii a persoanelor inactive din 15 comunităţi rurale din județele Dolj și Gorj (Radovan, Lipovu, Cerăt, Giurgița, Urzicuța, Afumați, Siliștea Crucii, Cioroiași, Perișor, Varvoru de Jos, Calopăr, Balteni, Plopșoru, Urdari, Negomir, Fărcășești).

Astfel, aproximativ 200 de persoane urmează în această perioada cursuri gratuite de calificare profesională pentru meseriile: brutar, frizer şi lucrător în construcţii, iar alte 77 persoane au fost deja calificate în meseria de Îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

“În cadrul acestui proiect ne propunem nu doar să asigurăm gratuit cursuri de calificare, ci de asemenea să consolidăm intervenţia noastră cu servicii de consiliere profesională şi mediere pentru obţinerea unui loc de muncă, astfel încât să creştem şansele de angajare pentru beneficiarii noștri” a declarat părintele Adrian Stanulică, președintele Asociației Vasiliada.

Proiectul asigură şi servicii de supraveghere şi îngrijire zilnică pentru copiii persoanelor care participă la activitatile proiectului. În cadrul Centrului Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii din comuna Lipovu, 44 copii ai beneficiarilor proiectului participă la activitățile educative și de petrecere a timpului liber, sub îndrumarea unui instructor educativ.

Proiectul POSDRU/139/5.2/G/125762 „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“ este implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ și se va desfășura până la finalul anului 2015. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente