Cursuri de calificare pentru deținuții din Penitenciarele Aiud și Târgu Mureș

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează în această perioadă, în Penitenciarele Aiud și Târgu Mureș, trei cursuri de certificare CNFPA pentru deținuți, informează „Ziarul Lumina”

Astfel, în Penitenciarul Aiud au loc două cursuri de frizer, la care participă 40 de persoane private de libertate, iar în Penitenciarul Târgu Mureș, 20 de deținuți sunt înscriși la un curs de lucrător finisor în construcții, al treilea de acest gen derulat până acum în acest penitenciar, conform unui comunicat al biroului de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Fiecare curs durează trei luni, timp în care persoanele private de libertate înscrise participă și la activitatea de informare cu privire la găsirea unui loc de muncă dar și la ședințe de consiliere socială și psihologică de grup. De asemenea, pe lângă oportunitatea de a participa la curs, deținuții primesc 30 de zile reducere din pedeapsă. În cazul în care au suficiente prezențe la activitatea de consiliere socială și psihologică, fiecare deținut va primi 25 de credite care sunt folosite în cadrul evaluării pentru liberarea condiționată din penitenciar.

Cele trei cursuri se derulează în cadrul proiectului „Tranziția spre libertate prin centre regionale de incluziune socială”, implementat de Centrul Român pentru Educație și Dezvoltare Umană, în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și alte organizații.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înființat în cadrul acestui proiect și Centrul Regional de Incluziune Socială Alba, care are ca scop consilierea în vederea reintegrării în comunitate și familie, a unui număr de 200 de foști deținuți. Aceștia pot beneficia de următoarele servicii: consiliere psihologică și socială, asistare în vederea integrării familiale, sociale, în special a integrării pe piața muncii prin organizarea unor burse a locurilor de muncă, asistarea beneficiarilor în vederea angajării sau calificării într-o meserie, oferirea sprijinului pentru inserția în comunitate și familie, precum și oferirea sprijinului pentru găsirea unei locuințe, conform biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente