Curs regional FORTE la Sibiu

Primul curs regional de planificare strategică din cadrul proiectului FORTE-formare Trainică pentru Parteneriat Social, are loc la Sibiu în perioada 5-7 martie.

Cursul este susținut de specialiști de la Federația Filantropia și participă echipele locale și delegațiile Arhiepiscopiei Sibiului și ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează mitropolia-ardealului.ro.

Cursul de planificare strategică de la Sibiu are scopul de a pregăti etapele de planificare strategică ce se vor desfășura în viitor, în cadrul proiectului. „Această componentă de planificare strategică este deosebit de importantă pentru că pune la dispoziția centrelor eparhiale o serie de proceduri și instrumente pe care dânșii pot să le folosească pentru a-și identifica domeniile în care vor să dezvolte activitatea sau să consolideze ceea ce există pe niște baze bine gândite astfel încât să poată avea asigurată sustenabilitate din punctul de vedere al resurselor umane și finaciare”, a explicat consilierul patriarhal și coordonatorul de proiecte în cadrul Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române, părintele Dorel Moțoc.

În organizarea cursului, un rol important îl are Centrul de resurse de la Sibiu, din cadrul proiectului FORTE. Acest centru a fost creat odată cu implementarea proiectului FORTE în Arhiepiscopia Sibiului. „Centrul nostru își propune să furnizeze atât consiliere cât și cursuri de formare și informare pentru preoții și angajații parohiilor precum și pentru voluntarii care lucrează în parohii și asociațiile partenere. Tematicile abordate sunt în strânsă legătură cu studiul făcut în cadrul proiectului FORTE, în care s-au evaluat nevoile de formare din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului”, a spus, coordonatorul Centrului de resurse de la Sibiu, Tudor Costea.

Proiectul FORTE este implementat în eparhii de Federația Filantropia, în parteneriat cu Patriarhia Română, Firma de specialitate IFI din Spania și Global Comercium.

Comentarii Facebook


Știri recente