Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Absolvenţii celei de a XXI-a promoţii a Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea şi-au încheiat parcursul studiilor universitare de licenţă, participând la emoţionanta festivitate a tradiţionalului curs festiv, desfăşurat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de luni, 25 mai 2015, după cum ne-a precizat Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer.

Festivitatea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii, săvârşită în paraclisul cu hramul „Sfântul Teodor Studitul” al facultăţii, urmată de slujba de Te Deum, momente de comuniune liturgică la care au fost părtaşi cadrele didactice, studenţii absolvenţi ai celor două programe de studii, Teologie Pastorală şi Teologie Asistenţă Socială, alături de invitaţii acestora.

La finalul programului liturgic, PC Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a precizat că pentru absolvenţi ziua de azi va rămâne o zi deosebită, care se înscrie ca un şirag de mărgăritare în parcursul vieţii lor, la care ei se vor raporta în timp. Totodată, Părintele decan a ţinut să remarce faptul că o nouă generaţie de lucrători în ogorul Domnului este trimisă în lume să aducă roade şi să propovăduiască vestea cea bună a mântuirii neamului omenesc.

A urmat partea a doua a programului dedicat cursului festiv, desfăşurat în Aula Magna a Universităţii, moment marcat de intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur. Moderatorii festivităţii, Pr. Conf. Univ. Dr. Mihai Brie şi Pr. Lect. Univ. Dr. Ionel Chira au adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit, după care au fost transmise mesajele de felicitare din partea conducerii Universităţii orădene.

În mesajul transmis prin delegatul Centrului Eparhial, Prot. Prof. Radu Rus, Consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a adresat cadrelor didactice şi absolvenţilor cuvânt de binecuvântare, felicitare şi apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii. În acelaşi context, părintele consilier a subliniat importanţa misiunii şi faptul că slujirea Bisericii implică o imensă responsabilitate într-o societate contemporană secularizată, care caută să îl orienteze pe om mai mult spre lumea de aici decât spre lumea spirituală. În faţa unor astfel de provocări, absolvenţii, viitorii mărturisitori şi propovăduitori ai cuvântului lui Dumnezeu, sunt chemaţi să dea dovadă de curaj sfânt în lucrarea de apostolat care le va fi încredinţată, asimilându-se, astfel, imperativului de a fi lumină a lumii.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului, înmânarea cheii şi cu mesajele de mulţumire adresate de către absolvenţi tuturor celor prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente