Curs festiv la Facultatea de Teologie din Arad. IPS Timotei: Învățătura primită de la profesori nu este pentru şcoală, ci pentru viaţă

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat în data de 15 mai 2017 la festivitatea de absolvire a celei de-a XXIII-a promoţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu, informează Protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfântei Liturghii în capela facultăţii arădene. Slujba a fost oficiată de părintele părintele Ioan Lazăr, duhovnicul instituției de învățământ, împreună cu un sobor de preoți. Răspunsurile liturgice au fost oferite de absolvenții promoției.

După slujbă, programul a continuat în Aula Magna, în prezenţa invitaţilor, a absolvenţilor, studenţilor facultăţii, precum şi a unei  asistenţe formate din părinţi, prieteni şi apropiaţi.

În cuvântul rostit, părintele profesor Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, a evidențiat faptul că orice student este chemat la mărturisirea lui Hristos în lumea contemporană şi că profesorii Facultăţii i-au pregătit pe tinerii teologi pentru mărturisirea lui Hristos din interiorul tradiţiei ortodoxe.

Cursul festiv a fost susţinut de părintele Ioan Lazăr, îndrumătorul de an al absolvenţilor. În cadrul prelegerii intitulate Sfinţenia preoţiei, părintele a evidențiat puterea rugăciunii, dar şi a nevoinţei în viaţa preotului.

În continuare au urmat discursurile susținute de Ramona Lile, Rectorul Universității Aurel Vlaicu, și de părintele diacon Călin Teuca, Directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad.

La final, Arhiepiscopul Aradului a rostit un cuvânt de binecuvântare şi felicitare adresat absolvenţilor. În cadrul acestuia, ierarhul a arătat că învățătura primită de la profesori nu este pentru şcoală, ci pentru viaţă.

Comentarii Facebook


Știri recente