Curs de astronomie pentru copiii din Caransebeș

Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș a avut bucuria de a-i avea alături pe tinerii voluntari ai Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, care are în componența sa elevi de la liceele „C.D. Loga” și „Traian Doda”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Tinerii voluntari, sub îndrumarea profesorului Petru Rada, coordonatorul Centrului de Voluntariat, au dat o mână de ajutor beneficiarilor centrului de zi, în realizarea unor activități cu scop educativ-creativ. Cu această ocazie, copiii au descoperit multe lucruri interesante despre astronomie. Au vizionat scurte documentare despre planete, sistemul nostru solar și nu numai. Pentru aprofundarea cunoștințelor, copiii au asistat la diferite experimente realizate de profesor și echipa de voluntari, fiind foarte încântați și receptivi. Centrul de voluntariat funcționează în cadrul Sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

De la înființarea sa, Centrul de Voluntariat s-a implicat în numeroase acțiuni caritabile și umanitare în orașul Caransebeș și în comunitățile rurale din apropiere. Episcopia Caransebeșului dorește ca pe viitor acțiunile de voluntariat să devină o tradiție și un mod de lucru pentru ajutorarea celor aflați în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente