Cum evităm comportamentele de risc? O dezbatere despre drepturi și îndatoriri răspunde la întrebările adolescenților

Preoți, teologi, studenți la Teologie ai Universităţii de Vest Timişoara şi invitaţii vor dezbate luni despre pericolul drogurilor, viața intimă și traficul de persoane. Temele şi de întrebările propuse au fost formulate de profesorii de religie și elevii din Arhiepiscopia Timișoarei.

Se vor căuta răspunsuri la întrebările: Pot să fac ce vreau cu trupul meu? Ce înseamnă a fi o persoană? Este drept ca oamenii să fie tratați ca niște mărfuri? Cine îngăduie toate acestea?

Masa rotundă se intitulează „Între drepturile omului şi datoriile persoanei faţă de sine însăşi – un parcurs teologic creştin” și se desfășoară online de la ora 15:00. Va fi moderată de Părintele Gavril Trifa de la Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Litere, Istorie și Teologie.

În ultimele decenii, drepturile omului au făcut, din ce în ce mai mult, obiectul unor dezbateri intense, inclusiv în forurile civile și în mediile religioase și confesionale.

Dezbaterea a venit ca răspuns la interesul stârnit de workshopurile organizate în prima jumătate a semestrului de către Arhiepiscopia Timişoarei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest Timişoara.

Totodată, masa rotundă este organizat în contextul campaniei de promovare a candidaturii României la Consiliul Drepturilor Omului al ONU pentru perioada 2023-2025, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe și sub patronajul Ministerului Educației Naționale și al Universității de Vest Timișoara.

Informațiile pentru conectare se pot obține scriind la email: [email protected].

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente